fbpx

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je wat vragen hebt. Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Mocht je vraag en/of antwoord er niet tussen staan, neem dan direct contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van een Nordmann, heeft de boom naalduitval en nog veel meer antwoorden op al je vragen

 

Lees snel meer

Wat zijn de voordelen van een Nordmann, heeft de boom naalduitval en nog veel meer antwoorden op al je vragen

 

Lees snel meer

Bezorgen doen we graag, efficient en snel. Daarom werken we samen met Bumbal. Meer weten hierover …

Lees snel meer

Wat zijn de voordelen van een Nordmann, heeft de boom naalduitval en nog veel meer antwoorden op al je vragen

 

Lees snel meer

Wat zijn de voordelen van een Nordmann, heeft de boom naalduitval en nog veel meer antwoorden op al je vragen

 

Lees snel meer

Bezorgen doen we graag, efficient en snel. Daarom werken we samen met Bumbal. Meer weten hierover …

Lees snel meer

Samen maken we de
wereld een stukje groener

Het product

De voordelen van de Nordmann kerstboom zijn: nauwelijks naalduitval, naalden die niet prikken, stevige takken, een evenwichtige opbouw van de takken, waardoor de boom mooier oogt, een mooie donkergroene kleur en een heerlijke geur. 

Het grote voordeel van de Nordmann Kerstboom is dat deze veel minder naalden verliest dan de normale kerstboom. Je hebt wekenlang een mooie, volle boom en geen berg naalden onder je boom. En als je de boom verwijdert geen naalden door je hele huis. 

Om de boom zo lang mogelijk mooi te houden binnen, is het belangrijk om onze tips op te volgen! Deze vind je bij het kopje verzorging.

De kweker plant een boompje van circa 40 à 50 cm. Twee keer per jaar snoeit hij de kerstboom, zodat de kerstboom zijn mooie, herkenbare vorm krijgt. Na vijf jaar is de kerstboom tussen de 1,20 en 1,50 meter en is deze klaar om te verkopen. De grotere varianten zijn tussen de 7 en 9 jaar. Voor een hele grote boom is de kweker wel 10 tot 12 jaar bezig. 

We leveren de Nordmann Kerstboom zonder kluit. Wel voorzien we de kerstbomen van een boorgat. Je kunt je boom in een Easyfix standaard of pot met grond plaatsen. 

Allereerst plaatst de kweker een nieuwe kerstboom op de plek waar jouw kerstboom gekapt is. Dit is in Denemarken of Polen. Daarnaast plant Eden Reforestation Projects vijf bomen in één van de volgende landen: Haïti, Honduras, Indonesië, Kenia, Madagascar, Mozambique, Nepal, Nicaragua.  

Bij de kerstboom is het belangrijk dat er een paar dagen vorst overheen is geweest. Dit zorgt ervoor dat de naalden stevig zijn en niet slap. 

De Nordmann Kerstboom heeft veel voordelen, maar het is erg lastig en arbeidsintensief om een Nordmann met kluit te telen. De bomen hebben namelijk een ‘penwortel met weinig  zijwortels. Als’ je de wortel doorsteekt/ zaagt bij het rooien hou je nauwelijks een kluit over. 

Ja, dat is mogelijk.

Maak je gebruik van de Easyfix standaard, dan is dit NIET mogelijk in verband met het voorgeboorde gat in de stam van de boom. Dit gat is nodig om de standaard te gebruiken.

Uit ervaring weten wij hoe lastig het is om een kerstboom stevig rechtop te zetten. De Easyfix standaard, de  naam zegt het al, zorgt ervoor dat je boom rechtop staat zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Al onze bomen zijn voorgeboord met een gat die perfect past in de Easyfix standaard.

Een boom van 2,00 tot 2,50 meter is een boom van ongeveer 225 cm hoog met een marge van 20 centimeter. Dit is vertaald naar de uitleg dat je een boom krijgt tussen de 200 en 250 centimeter.

De marge van deze 20 centimeter is vrij royaal maar proberen we uiteraard zo goed mogelijk te beperken.

Let op: de maten worden gemeten tot halverwege de piek. Niet helemaal tot de top. Dus de boom is altijd langer! Handig, een boom is immers wel iets korter te maken, maar niet langer 😉

Betaling

Je kunt bij ons betalen met iDeal en Creditcard. 

Nee! Dat is fijn hè. We rekenen geen verzendkosten. Door onze eigen bezorgdienst kunnen we de kosten laag houden en proberen we zo duurzaam mogelijk onze logistiek te organiseren. 

Nee, het is bij ons niet mogelijk om achteraf te betalen.

Bezorgen

Wij maken gebruik van onze eigen bezorgdienst. Onze mannen komen je kerstboom brengen met eigen busjes. we leveren tot aan de deur.

De Waddeneilanden zijn een uitzondering hierop. Dan maken we gebruik van een andere bezorgdienst.

Bij het bestellen van je kerstboom kun je zelf de bezorgdatum kiezen. Wij leveren vanaf 20 november.

Als je niet thuis bent bij de eerste levermoment, kan je ter betaling van €.. je kerstboom nog een keer laten leveren.

Wij leveren onze kerstbomen alleen in Nederland. Woon je in België? Vul het contactformulier in en we sturen je een passend voorstel.

Ja dat kan, we maken dan gebruik van een andere bezorgdienst.

Het is natuurlijk niet duurzaam als onze busjes niet vol zouden zitten met bomen. We proberen dus zo efficiënt mogelijk onze logistiek te regelen. 

Retour

Jammer genoeg doen wij niet aan retour. Onze bomen zijn natuurproducten en daardoor kunnen wij geen garantie leveren op een boom. Heb je opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

Een kerstboom is een natuurproduct; het uiterlijk kan verschillen. Wij hebben met onze leveranciers een kwaliteitsstandaard afgesproken waar onze kerstbomen aan moeten voldoen. Heb je een opmerking over je gekochte boom? Neem dan contact met ons op.

Verzorging

Ja, als je je kerstboom mooi en vers wilt houden is water geven heel belangrijk. Dat komt omdat de kerstboom denkt dat het voorjaar is begonnen door de warmte in je huis. Daardoor gaat hij weer beginnen met groeien en droogt hij uit als je geen water geeft.

Verse bomen hebben donkergroene naalden en de takken hangen niet. Een verse kerstboom verliest groene naalden niet. De bruine naalden mogen wel uitvallen.

Bij een gezaagde boom kun je de versheid controleren door te kijken naar de snijvlak aan de onderkant van de stam. Na het zagen wordt het zaagoppervlakte direct helemaal wit en na verloop van tijd zal het zaagoppervlakte geel ogen.

Wij willen je pakket zo duurzaam mogelijk leveren en daarom krijg je je kerstboom verpakt in een net. Gebruik een schaar om het net te openen. Wees voorzichtig dat je de kerstboom niet beschadigt.

Wil je lang genieten van je kerstboom?

Zet de boom minimaal 12 uur in een emmer met water en voeg de bijgeleverde voeding toe. De kerstboom zuigt het water op. Dit komt in de takken en daardoor blijven de takken langer stevig.

Plaats de boom op een lichte plek waar geen direct zonlicht valt en uit de buurt van warmtebronnen zoals verwarmingsroosters, open haarden, houtkachels en haarden, radiatoren, televisietoestellen of zonnige ramen. 

Heb je vloerverwarming? Zorg er dan voor dat de boom op een kleine verhoging staat en niet direct op de vloer.

Voorkom dat de boom op de tocht staat, dus niet naast een vaak openslaande deur. Zo droogt de boom eerder uit.

Er zijn verschillende manieren: via een houten kruis, in een pot met grond of via de Easyfix standaard. Deze laatste zorgt ervoor dat je boom gegarandeerd stevig rechtop staat en kun je aanschaffen via onze site. 

Overige vragen