fbpx

Haal nu je plant voor binnen in huis. De keuze is reuze!

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Het is weer voorjaar, de zon begint te schijnen en de kamerplanten komen uit hun winterslaap. Het is weer tijd voor ze om te groeien. Dit betekent dat dit hét perfecte moment is om jouw plant voor binnen in huis te halen en hem een mooi plekje te geven. Weet je niet goed welke plant bij jou binnen past? Hier wat inspiratie speciaal voor jou.

Kleine plant voor binnen

Kamerplanten komen in verschillende soorten en maten. Ben je op zoek naar een kleinere plant met weinig onderhoud dan is de pannenkoekenplant écht wat voor jou. Het is een compact plantje dat in veel huishoudens erg populair is door de gezellige sfeer die hij met zich meebrengt. Zet hem in een leuke pot en door zijn compactheid zijn veel plekken binnen geschikt voor deze plant. Of wat dacht je van de tropische Ficus Benjamina. Niet één plant voor binnen, maar liever meer? Natuurlijk! Bij Onder een Boom verkopen we een plantenpakket met daarin vier kleine plantjes, waarin sommige ook als hangplant kunnen dienen. Superleuk voor op de kast in de woonkamer.

Hier kun je niet om heen

Planten zorgen niet alleen voor een zuivere lucht, maar het zijn ook échte sfeermakers in huis. Wil je je huis graag aankleden en wat gezellig maken dan zijn planten dé oplossing. Het is bijzonder wat een plant kan doen voor het gehele interieur. Het laat de bank, het kleed en dat ene vaasje op de kast zoveel mooier tot zijn recht komen. De Kentia palm is een plant voor binnen die fantastisch staat in ieder interieur. Plaats de plant in een stenen pot voor een stoere uitstraling of in een rieten pot voor een bohemien stijl. Heb je een gekleurde muur? Perfect! De prachtige, tropische bladeren houden wel van een kleurtje. Andere kamerplanten die direct in het oog springen zijn de Ficus Audrey, de Philodendron ‘Green Wonder’ en de Decorum Calathea Flamestar.

Kamerplant stylen

Een kamerplant in een pot op de grond, leuk! Maar dit is niet de enige manier waarop je een plant voor binnen kunt stylen. Je zou planten natuurlijk ook kunnen ophangen. Plaats de planten op verschillende hoogtes en speel er een beetje mee. Ook voor het raam is het prachtig, alleen moet je bij het raam wel een beetje opletten met direct zonlicht. Niet alle planten kunnen hier namelijk tegen. Een andere trend tegenwoordig is de mand. Een rieten mand, gekleurde mand of met printjes, hoe leuk is het om er je plant in te zetten! Het maakt het speels en niet standaard. Tot slot kun je een plant ook plaatsen in een glazen pot of bak. Perfect geschikt voor planten zonder onderhoud.

Help mee en plant ook 5 bomen

Ontbossing is een wereldwijd fenomeen dat door verschillende factoren wordt veroorzaakt.
Deze factoren variëren van grootschalige slash and burn-agricultuur tot niet-duurzame landbouw.

We zijn trots om te melden dat wij samenwerken met Eden Projects om hier iets aan te doen.
Meer weten?