fbpx

Ik wil een duurzame plant. Waar moet ik op letten?

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Planten zorgen voor leven in huis en je kunt er niet genoeg hebben. Eentje in de keuken, woonkamer, een paar in de slaapkamer en ga zo maar door. Overal staan ze leuk en ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Maar zijn ze ook goed voor de wereld? Planten in de vrije natuur natuurlijk wel, maar kamerplanten bij de mensen thuis niet altijd. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een duurzame plant en het verzorgen ervan.

Een duurzame plant vraagt om een bewuste keuze

Steeds meer bedrijven gaan duurzamer ondernemen, maar nog lang niet iedereen is zover. Maak je de keuze om een kamerplant te kopen, kies dan bewust. Ga op zoek naar een bedrijf dat de planten op een duurzame manier teelt, wat betekent dat er alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Kijk naar het verhaal achter de organisatie, wat doen ze allemaal aan duurzaamheid. Dus niet alleen een duurzame plant, maar kijk naar het gehele plaatje van telen tot aan de bezorging. Bij Onder een Boom werken we dag in dag uit aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien planten we bij iedere verkochte plant vijf extra planten elders op de wereld. Meer weten over ons verhaal?

Plant verzorging

De eerste stap is gezet en nu is het aan jou om je plant op een zo’n duurzaam mogelijke wijze te verzorgen. Geef de planten de verzorging die ze nodig hebben. De plant gaat langer mee, waardoor je minder snel een vervanger gaat aanschaffen. Hiermee gaat een transfer gepaard en dit zorgt dan weer voor meer CO2 uitstoot. Lang verhaal kort: stap 1 – geef de juiste verzorging. Maar welke verzorgingsproducten zijn dan het best? Als je plant plantvoeding nodig heeft, is het belangrijk dat je voeding koopt die natuurlijk en milieuvriendelijk is. Kijk goed of er geen kunstmatige producten zijn toegevoegd. Nog graag een stapje verder? Ga voor een duurzame plant en pot die afbreekbaar is. Kies bewust en laat je plant langer leven.

Stekken maar…

Met duurzaamheid bedoelen we bij Onder een Boom niet alleen milieuvriendelijk, maar ook de lange levensloop van producten, mensen en levende planten. Bij Onder een Boom houden wij van het creëren van nieuwe verhalen en willen we een levenslange impact hebben op de wereld. Doe jij met ons mee? Je kunt je eigen planten stekken. Je creëert een nieuw plant, een nieuw verhaal en laat je nieuwe duurzame plant groeien. Samen maken we de wereld groener!

Help mee en plant ook 5 bomen

Ontbossing is een wereldwijd fenomeen dat door verschillende factoren wordt veroorzaakt.
Deze factoren variëren van grootschalige slash and burn-agricultuur tot niet-duurzame landbouw.

We zijn trots om te melden dat wij samenwerken met Eden Projects om hier iets aan te doen.
Meer weten?