fbpx

Ons verhaal

Heb je ook zo'n bijzondere herinnering aan een boom?

Een eikenboom, kastanje of beuk? Een plataan, populier of olijfboom? Of…

Al van oudsher nemen deze robuuste of juist slanke, lange of korte, wijd uiteenlopende of dicht-bij-de stam bomen een centrale plek in het leven van veel mensen in. Zo’n boom waar je naar kijkt als je in de buurt bent van je ouderlijk huis of de plek waar je vaak bent geweest met vrienden of misschien nog vaak komt? Een plek vol herinneringen.

Een boom staat op die ene plek rustig en standvastig. Soms al meer dan 100 jaar. Met een ruwe stam en in de lente rijkelijk gevuld met witte bloesems. Onder die boom is veel gebeurd. Een pauze na een dag hard werken. Een klimboom voor jonge ondernemende kinderen. Een verstopplek voor wie even wil vluchten. Een ontmoetingsplek voor geliefden…

En nu?

Banen wijzigen. Kinderen groeien op. Mensen nemen afscheid van elkaar.

Maar de boom blijft.

En bewaart zorgvuldig alle herinneringen. 

Voor altijd… 

En strekt zijn takken uit voor nieuwe verhalen.

 

Waarom doen we dit?

Onder een Boom brengt mensen samen om verhalen te kweken, nieuwe momenten te koesteren en herinneringen te laten groeien. Levenslange impact. Hier en in de rest van de wereld.

Verhalen gebruiken wij om onszelf, anderen en de wereld te begrijpen. We vertellen verhalen over kleine en grote gebeurtenissen. Om dingen uit te leggen. Of om grip te krijgen op de werkelijkheid. Een verhaal is een spiegel voor zelfkennis, maar is ook een bron van zingeving, inspiratie en troost.

En hoe doen we dat?

Voor elke boom die wij verkopen laten we nieuwe bomen planten. Eén als vervanging en nog 5 extra. Zo dragen we bij aan het vergroenen van de aarde.

Wij vinden het belangrijk om te delen door onze verkochte bomen te vermenigvuldigen.

Wij gaan voor een inclusieve samenleving, waar iedereen een plek verdient en waar iedereen recht heeft op eten, drinken, een dak boven het hoofd, scholing, werk. De lokale bevolking is betrokken bij de aanplant van de bomen.

Bomen spelen in veel culturen een belangrijke rol als plek van samenkomen, van vruchtbaarheid, wijsheid en groei. Een mooier symbool om mensen samen te brengen is er in onze ogen niet.

“Plant your own garden and decorate your own soul instead of waiting for someone to bring you flowers”